Proizvodi
Nazad na proizvode

Monohromatski stil za elegantan i moderan dom

Najbolji način za postizanje sofisticiranosti i elegancije u enterijeru jeste upotreba monohromatskog dizajna, odnosno upotreba različitih nijansi jedne boje. Monohromatske note čine da dom odiše mirom i skladom, dok istovremeno zadržava dozu kreativnosti i stila.

Nameštaj idealan za ovu vrstu enterijera jeste regal MACON čiju estetiku značajno ističe kombinacija kašmir i crnog drvo dekora, a koji je dizajniran kao spoj elegancije i funkcionalnosti potrebne svakom dnevnom boravku. Ovaj regal može biti jedan od ključnih elemenata za opremanje monohromatskog enterijera, jer je savršen primer kako ovakav dizajn može biti praktičan i vizuelno privlačan. Reljefni frontovi dodaju teksturu i dubinu, dok kombinacija kašmir i crnog dekora unosi dozu smirenosti i sofisticiranosti.

Monohromatski stil za elegantan i moderan dom

Kako zidovi od betona ili njegove imitacije postaju sve popularaniji zbog svoje sirove teksture i industrijskog šarma, našli su svoj put do različitih stilova uređenja enterijera. Ovakva obrada zidova odličan je izbor za postizanje vizuelne težine kroz teksturu, dok sa druge strane može biti odličan kontrast glatkim i svetlim površinama nameštaja. Na ovaj način će se jasno istaći sve boje i materijali u enterijeru. Tepisi u crnoj, sivoj ili beloj boji će odgovarati ovakvom uređenju enterijera.

Monohromatski enterijeri predstavljaju sofisticiranost i eleganciju, ali im svakako treba dodati dašak topline kako bi prostor postao udobniji i prijatniji za svakodnevni život. Regal MACON nudi mogućnost dodavanja LED trake, čime se na najpraktičniji i najjednostavniji način može osvetliti ambijent. Pored ovoga, TV policu možete upotpuniti stonom lampom ATMOSPHERA, a zidnu policu sa nekoliko sveća ATMOSPHERA. Kako sveće dolaze u različitim veličinama, upečatljiv su dekorativni deo, dok mirišljave sveće doprinose kompletnom uživanju, budeći i čulo mirisa.

Monohromatski stil za elegantan i moderan dom

Da bi se unela toplina i personalnost u monohromatski enterijer, važno je dodati detalje koji će razbiti monotoniju i uneti život u prostor.

Kada se odlučite na ovu vrstu uređenja prostora, treba voditi računa da izbegnete monotoniju, zbog čega je najbolje da se odlučite za fotelju koja će svojom bojom, teksturom ili dizajnom uneti svežinu u prostoriju. Fotelja CAZAR bi, na primer, svojim zaobljenim dizajnerskim linijama mogla postati centralni deo enterijera.

Monohromatski stil za elegantan i moderan dom

Ogledalo ATMOSPHERA će svojim crnim ramom dodati industrijski šarm, i svakako odgovarati monohromatskom dizajnu enterijera.

Pravi način da ublažite jačinu betonskih zidova i monohromatske palete jeste da unesete pravu meru zelenila u prostor. Time ćete uneti svežinu i prirodni osećaj u prostor, a u isto vreme dobiti potrebnu ravnotežu i kontrast. Drvenaste biljke poput dekorativnog veštačkog cveća u saksiji bonsai ATMOSPHERA mogu u potpunosti osvežiti enterijer, bilo je stavili na policu ili vitrinu.

Niz fotografija ili umetničkih slika mogu uneti novi sloj dubine i zanimljivosti u prostor, čak i ukoliko koristite dekoraciju u bojama koje prate monohromatsku paletu. Ramovi u crnoj boji mogu biti podeljeni u nekoliko grupa čime se može rešiti pitanje dinamike i vizualne raznolikosti u monohromatskom enterijeru.

Monohromatski stil u neutralnim i zagasitim bojama je sve popularniji pri modernom uređenju doma i zaista donosi poseban užitak. Svakako, kao i pri svakom uređenju, mora se biti pažljiv sa odabirom nameštaja kojim biste popunili enterijer. Od komode do fotelje, svaki detalj će na svoj način doprineti ambijentu i atmosferi u vašem domu.

+ Share
this post

 

PREPORUKA

Kolekcija CORREZE - Spoj sofisticiranosti i topline modernog dnevnog boravka

Kolekcija CORREZE - Spoj sofisticiranosti i topline modernog dnevnog boravka

Savremeno uređenje doma može zahtevati dosta vremena i promišljanja…
Moderni klub stolovi za osveženje enterijera

Moderni klub stolovi za osveženje enterijera

Klub stolovi su u većini slučajeva centralna tačka koja ujedinjuje…
Monohromatski stil za elegantan i moderan dom

Monohromatski stil za elegantan i moderan dom

Najbolji način za postizanje sofisticiranosti i elegancije u…
Uredite kreativan radni kutak u svom domu

Uredite kreativan radni kutak u svom domu

Moderno vreme je rad od kuće učinilo svakodnevnicom. Međutim, da biste…
Odabir nameštaja za vaše savršeno predsoblje

Odabir nameštaja za vaše savršeno predsoblje

Predsoblje je veoma važan deo doma, jer je upravo to prostor koji…

Pratite nas

Trenutna verzija Vašeg pretraživača ne podržava sajt formaideale.rs

Potrebno je instalirati najnoviju verziju pretraživača.

Na zvaničnim sajtovima možete potražiti najnoviju verziju pretraživača.

edge chrome firefox safari
Pridružite se našem Viber kanalu

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje usluga u skladu sa Politikom privatnosti. Nastavkom korišćenja našeg sajta, slažete se sa upotrebom kolačića.

Slažem se