Proizvodi
Nazad na proizvode

Svetla strana tamnih enterijera

Dekorativne šeme koje uključuju svetle minimalističke enterijere, doprinose osećaju osveženja i prozračnosti, pa ipak, ponekad želimo nešto potpuno drugačije.

Tamne boje, u kombinaciji sa savremenim nameštajem, kao i pažljivo biranom dekoracijom, mogu da izgledaju mistično, elegantno i sofisticirano.

Dizajnere enterijera veoma inspirišu tamne nijanse boja, a kako biste dizajn tamnijeg enterijera učinili ugodnim, savet je da posebnu pažnju posvetite osvetljenju, kompoziciji i kontrastu. Bez ovih elemenata crni zidovi ili sivi podovi mogli bi da preovladaju prostorom.

Pomeranjem granica u odabiru boja dobićete potpuno novu dimenziju svog prostora, pretvarajući ga u mesto koje nećete želeti da napustite. Odaberite paletu boja u prostoriji i kombinujte je sa različitim nijansama sličnog intenziteta, a neku neočekivanu boju ubacite kroz dekoraciju. Tamne boje mogu otvoriti sam prostor, ali zanimljivo je igrati se bojama, tako da će sve što stavite u kontrast sa zelenim, sivim, crnim i plavim tonovima dati odličan efekat.

Svetla strana tamnih enterijera

Uz tamne enterijere odlično se uklapa minimalistički dizajn enterijera. Tamniji elementi dodaju osećaj misterije, ali ipak čine da se oseća udobnost u prostoru. Kombinovanje tamne teme enterijera sa kontrastnim nameštajem oživeće prostoriju i stvoriti otvoren, privlačan prostor.

Fotelja BARSELONA u bež ili braon štofu sjajno bi se uklopila uz tamne tapete, a uz nju u prostor možete postaviti i pleteni tabure. Otvorena polica MAURO (MXXR431) u beton dekoru, takođe je odličan kontrastni element, a istovremeno je veoma praktična i može vam poslužiti za odlaganje knjiga, fotografija, dekoracije i ostalih sitnica.

U tamnim enterijerima čak ni najsjajniji akcentni komadi ne izgledaju tako naglašeno kao što bi izgledali sa svetlijim komadima nameštaja. Ovakvi enterijeri najbolje se uklapaju sa modernim nameštajem i svetlima, a komad koji bi bio pravi izbor za ambijent je TV polica COIMBRA 160 u kombinaciji dekora artisan hrasta i crnog drvo dekora. Poseduje zatvoren i otvoren segment sa pregradama, kao i jednu praktičnu fioku, a dodatni benefit je mogućnost ugradnje rasvete. Odlična dopuna ambijentu mogu biti zidna polica VKS-80053 i zidna polica VKS-80054 od crne metalne konstrukcije i ploča od iverice, koje su izuzetno praktično i dekorativno rešenje za uređenje modernih ambijenata doma.

Svetla strana tamnih enterijera

Tamni dizajn enterijera ostavlja još bolji efekat ukoliko uskladite neku smelu boju sa tamnom bojom. Ako ne želite potpunu tamnu temu enterijera za svoj dom, možete izabrati uparivanje tamnih i svetlih boja kako biste uravnotežili tamu. Mornarsko plava je sjajna tamna boja za sve one koji ne žele da se odluče za radikalno drugačiju boju.

Svetla strana tamnih enterijera

Uz tamnoplavi zid u ambijent će odlično da se uklope fotelje ZURICH u žutoj i plavoj boji, kojima dodatak u kutku može biti klub sto M21 70x50. Trpezarijska stolica G502-2 u boji oraha, sa sedištem u tamnozelenom štofu može poslužiti i kao radna stolica, ukoliko je stavite u okviru radnog kutka.

Tamni dizajn enterijera veoma je zastupljen i popularan među dizajnerima enterijera. Kada se odlučite za tamne nijanse, odjednom stvarate vibraciju koja gotovo preuveličava ovu zonu luksuzne udobnosti. Možete napraviti i karakterističan ulaz u vaš dom, a pomoću detalja u zemljanim tonovima možete dodati malo toplote mračnom enterijeru. Takođe, možete napraviti zidnu galeriju kako biste dodatno osvežili ambijent.

Ukoliko se odlučite za ovaj hrabar iskorak u dizajnu enterijera, otkrićete šta znači svetla strana tamnih enterijera. Tamni enterijeri će vaš dom ispuniti toplinom i ušuškanošću, idealnim za uživanje i opuštanje, zajedno sa dozom elegancije i luksuza koju ostavljaju na prvi pogled.

+ Share
this post

 

PREPORUKA

Istaknite estetiku modernog nameštaja atraktivnom dekoracijom zidova

Istaknite estetiku modernog nameštaja atraktivnom dekoracijom zidova

Prilikom uređenja enterijera, čak i manje promene mogu da naprave…
Uživanje u lepo dekorisanom prazničnom ambijentu

Uživanje u lepo dekorisanom prazničnom ambijentu

Praznici su uvek povod da dom dodatno dekorišemo i unesemo poseban duh…
Omiljeni baštenski komadi za uživanje u proleću

Omiljeni baštenski komadi za uživanje u proleću

Dvorište, terasa ili balkon su sastavni deo i produžetak životnog…
Bele komode – Spoj funkcionalnosti i elegancije

Bele komode – Spoj funkcionalnosti i elegancije

Odabir komode za dom može biti izuzetno težak zadatak, posebno ako…
Plava sofa kao centar pažnje atraktivnog enterijera

Plava sofa kao centar pažnje atraktivnog enterijera

Komad nameštaja u nekoj intezivnijoj i atraktivnoj boji unosi veliku…

Pratite nas

Trenutna verzija Vašeg pretraživača ne podržava sajt formaideale.rs

Potrebno je instalirati najnoviju verziju pretraživača.

Na zvaničnim sajtovima možete potražiti najnoviju verziju pretraživača.

edge chrome firefox safari
Pridružite se našem Viber kanalu

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje usluga u skladu sa Politikom privatnosti. Nastavkom korišćenja našeg sajta, slažete se sa upotrebom kolačića.

Slažem se