Proizvodi
Nazad na proizvode

Zelena boja za osveženje enterijera

Zelena boja asocijacira na povezanost sa prirodom, koja je izrazito važna. Ukoliko želite da je prenesete i na vaš enterijer, možete uklopiti zelene i druge prirodne tonove kroz korišćenje biljaka, dekora drveta i terakote, kao i zelenih tkanina, zidova obojenih bojom žalfije ili maslina.

Različite nijanse zelene različito utiču na prostor - može biti smeo, svež, vitalan, kreativan, ali i odmeren i umirujući. Zelena paleta boja je veoma prilagodljiva, pa može biti hladna i mirna u nijansama mente ili duboko sofisticirana u smaragdnim i nijansama boje trave i lišća.

Zelena boja za osveženje enterijera

Ukoliko se odlučite da zid okrečite u zelenu boju, trudite se da odaberete vašu omiljenu nijansu, jer se može desiti da vam zid brzo dosadi.

Ukoliko su vaš izbor ipak tapete, odaberite tapetu sa teksturom. Zelena se smatra novom neutralnom bojom, pa će uz ovakav zid dobro ići monohromatska šema boja. Ugaona garnitura TOLEDO u sivoj boji odlično će se uklopiti u ovakav ambijent, a dodatnu toplinu uliće artisan hrast u detaljima na TV polici ALICIA i zidnoj polici MOLISE, kao i veoma praktičnom klub stolu TOBAGO. Kombinacija drvo dekora i zelene boje zaista stvara osećaj prirode unutar prostora.

Zelena boja za osveženje enterijera

Odabir zelene boje za spavaću sobu načiniće od nje pravu oazu za spavanje. Tamne zelene nijanse doprinose izgledu duboke sofisticiranosti, a najbolje ih je kombinovati sa zasićenim bojama poput plave ili ljubičaste, ali takođe su odlična podloga i za pastelne boje poput roze ili žute.

Francuski ležaj LOZANA u tamnozelenom štofu, sa tapaciranim ramom, odlično se uklapa sa noćnim ormarićem MONDEGO NO3F, koji dekorom artisan hrasta komplementira šumskom doživljaju prostora, a lak bela folija doprinosi sofisticiranosti somotske strukture štofa francuskog ležaja.

Zelena boja za osveženje enterijera

Ukoliko ne želite da ceo zid okrečite u zelenu boju, ili da kupujete veće komade nameštaja u ovoj boji, praktično rešenje jeste korišćenje zelenih akcenata koji se vizuelno ističu na neutralnoj podlozi. Stolica, moderan tepih, pampas u vazi ili čak pažljivo postavljene zelene kutije na polici će biti dovoljne.

Što je pozadina neutralnija, to je veći uticaj zelenila u prostoriji. U prostoriji u kojoj su zastupljeniji zemljani tonovi, ovaj pristup dekorisanja zelenom bojom najbolje odgovara. Braon ugaona garnitura GRANADA, u kombinaciji sa klub stolom PICO i zidnom policom LAZIO, koji su kombinacija toplog artisan hrasta i crne, predstavljaju savršenu podlogu za uvođenje akcent boje kroz dekoraciju, pa će zelena ovom toplom i mekom ambijentu dodati pravu dozu prirode.

Jastučnicom DIAMOND u zelenoj boji, sa natpisom „Home, sweet home“, postići ćete kontrast u ambijentu.

Braon i zelena su univerzalna kombinacija, jer predstavljaju boje prirode, tako da zajedno ostavljaju utisak izvornih elemenata. Pleteni taburei u neutralnim bojama odlično se uklapaju kao dodatna dekoracija, a istovremeno su i veoma praktični.

Verujemo da su vas ideje koje smo podelili sa vama nadahnule da zelena boja postane deo vašeg enterijera i da na taj način unesete najnovili trend u svoj dom. Ono što je sigurno je da ćete se u takvom ambijentu osećati podržano i lakše se prepustiti odmoru i uživanju.

+ Share
this post

 

PREPORUKA

Istaknite estetiku modernog nameštaja atraktivnom dekoracijom zidova

Istaknite estetiku modernog nameštaja atraktivnom dekoracijom zidova

Prilikom uređenja enterijera, čak i manje promene mogu da naprave…
Uživanje u lepo dekorisanom prazničnom ambijentu

Uživanje u lepo dekorisanom prazničnom ambijentu

Praznici su uvek povod da dom dodatno dekorišemo i unesemo poseban duh…
Omiljeni baštenski komadi za uživanje u proleću

Omiljeni baštenski komadi za uživanje u proleću

Dvorište, terasa ili balkon su sastavni deo i produžetak životnog…
Bele komode – Spoj funkcionalnosti i elegancije

Bele komode – Spoj funkcionalnosti i elegancije

Odabir komode za dom može biti izuzetno težak zadatak, posebno ako…
Plava sofa kao centar pažnje atraktivnog enterijera

Plava sofa kao centar pažnje atraktivnog enterijera

Komad nameštaja u nekoj intezivnijoj i atraktivnoj boji unosi veliku…

Pratite nas

Trenutna verzija Vašeg pretraživača ne podržava sajt formaideale.rs

Potrebno je instalirati najnoviju verziju pretraživača.

Na zvaničnim sajtovima možete potražiti najnoviju verziju pretraživača.

edge chrome firefox safari
Pridružite se našem Viber kanalu

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje usluga u skladu sa Politikom privatnosti. Nastavkom korišćenja našeg sajta, slažete se sa upotrebom kolačića.

Slažem se