Proizvodi
Nazad na proizvode

Veliko prolećno spremanje (l deo - Spavaća soba)

Promena godišnjih doba neminovno zahteva i izbor drugačijeg tipa garderobe koju svakodnevno koristimo. I neretko, kada treba da pređemo sa letnje na zimsku garderobu, ili obrnuto, pomislimo kako nemamo šta da obučemo.

Ono što ne govori u prilog tome su naši plakari, koji, ne samo da su puni, nego se garderoba iz njih često i preliva.

Veliko prolećno spremanje (l deo - Spavaća soba)

Garderobere i ormare, po rečima tima dizajnera enterijera Forma Ideale, treba detaljno pospremiti, a dani pred nama su idealni za to. Veliko spremanje možemo sprovesti u nekoliko jednostavnih koraka, kako bi unutrašnjost bila rasterećena i pregledna, kao na primeru ormara PRESTO S2D.

A evo i njihove preporuke za lakšu organizaciju:

Odvojiti garderobu koju ne koristite već duže vreme. Ono što je očuvano možete odvojiti i donirati, a ono iznošeno možete bez griže savesti baciti, jer više nema svoju prvobitnu estetsku vrednost i sasvim sigurno vam neće više biti potrebno.

Garderobu koju ste zadržali, najbolje je da sortirate po godišnjim dobima u kojima je koristite. Zimska garderoba sada se već može odložiti na neke više police, a garderoba za toplije vreme se može spustiti na one niže. Ono što takođe možete uraditi je da garderobu sortirate po bojama, kako biste se lakše i brže snašli u žurbi, a možete je i podeliti na grupe garderobe dugih i kratkih rukava.

U delu sa garderobnom šipkom takođe je važno napraviti red. Možete odvojiti jedan ugao za zimske jakne, a prolećne jakne, mantile i sakoe možete staviti na dostupnije mesto. Posebne ofingere možete odvojiti za košulje, pantalone, suknje, haljine, pa i marame i ešarpe, i tako olakšati sebi pronlaženje baš onog komada garderobe koji vam je potreban.

Kada sve ovo uradimo, a i dalje nemamo dovoljno prostora za sve što nam je potrebno, ili jednostavno želimo da u svoj dom unesemo nešto novo i funkcionalno, zauzimajući, pritom, što manje prostora, predlog su sitniji komadi nameštaja.

Veliko prolećno spremanje (l deo - Spavaća soba)

Ono što je svakom domu potrebno, prema rečima naših dizajnera su komode sa fiokama, o čijoj funkcionalnosti ne treba previše pričati. Komoda ETNA 4F za moderne, ali svedenije i jednostavnije ambijente, ili komoda ROYAL KS5, za rustičnije ili ambijente boho stila spavaćih soba, idealne su za odlaganje sitnijih delova garderobe, peškire ili posteljine, ali i razne aksesoare koji traže svoje mesto u životnom prostoru i žena i muškaraca.

Veliko prolećno spremanje (l deo - Spavaća soba)

Nekada je stilski jako teško uklopiti dodatni plakar u već uređenu spavaću sobu, pa se mnogi mogu odlučiti za novo idejno rešenje za odlaganje garderobe. Naš dizajnerski tim, u zavisnosti od prostora kojim raspolažete u svojim spavaćim sobama, preporučuju modele garderobera i ormara različitih dimenzija, sa ili bez ogledala.

Veliko prolećno spremanje (l deo - Spavaća soba)

Model ormara ASTOR 4K2O je uklopiv u prostorije srednjih ili većih dimenzija. Njegov upotrebni prostor je podeljen na deo sa policama na jednoj, i deo sa garderobnom šipkom na drugoj strani, pa se može iskoristiti na pravi način i održavati uvek urednim. Ogledala, koja generalno imaju efekat vizuelnog povećanja prostora, ujedno su i omiljeni segment enterijera spavaće sobe u ritualima odabira odeće, posebno kod dama.

Veliko prolećno spremanje (l deo - Spavaća soba)


Česta pojava u spavaćim sobama manjih dimenzija je da veoma uzan prostor između kreveta i garderobera, pa je garderober sa klasičnim otvaranjem naprosto predmet maštanja. Za takve ambijente, ali i za sve one koji vole savremenije modele garderobera, odličan izbor su garderoberi sa kliznim mehanizmom otvaranja.

Garderober PICTOR koji koji predstavlja idealnu kombinaciju bele boje i dekora hrasta, a koji čine bočno smeštene garderobne police i garderobna šipka i središnjem delu, predstavlja nepogrešiv izbor. Mogućnost ugradnje dodatne LED rasvete, može doprineti toploj atmosferi vaše ušuškane spavaće sobe.

Veliko prolećno spremanje (l deo - Spavaća soba)

Dodatnu pažnju naši dizajneri poklanjaju i velikim prostorijama koje traže prostrana rešenja, pa preporučuju ormar KARL 5K1O, čija je unutrašnjost veoma funkcionalna sa odlično pozicioniranim sitemom polica i prostora sa garderobnom šipkom. Ovaj model garderobera opciono se može dopuniti policama, što je često san svakoga od nas kada želimo da održimo unutrašnjost svojih ormara preglednom. Uz ovakav ormar, ukoliko vam prostorne performanse to dozvoljavaju, odlično se može uklopiti komoda KARL 3K4F.

Veliko prolećno spremanje (l deo - Spavaća soba)

Ono što, takođe spada u sastavne delove spavaćih soba, a ima i svoju upotrebnu funkciju, svakako su i noćni ormarići ili komode manjih dimenzije, koje mogu poslužiti za odlaganje knjiga, noćnih lampi, držača za nakit i raznog drugog dekora. Preporuka jednog funkcionalnog modela je noćni ormarić ASTOR NO1F koji je lako uklopiv u različite ambijente.

Na samom kraju, naši dizajneri vas podećaju da ne zaboravite da ambijent spavaće sobe obogatite, osim nameštajem, i drugim detaljima, kao što su jastučići raznih dezena i boja, sobne biljke preporučljive za prostorije u kojima se spava, i naravno, da ovaj, kao i svaki drugi prostor u vašem domu što češće provetravate i dopustite da sa prolećem u njega uđu i novi, osvežavajući mirisi iz prirode.

+ Share
this post

 

PREPORUKA

Istaknite estetiku modernog nameštaja atraktivnom dekoracijom zidova

Istaknite estetiku modernog nameštaja atraktivnom dekoracijom zidova

Prilikom uređenja enterijera, čak i manje promene mogu da naprave…
Uživanje u lepo dekorisanom prazničnom ambijentu

Uživanje u lepo dekorisanom prazničnom ambijentu

Praznici su uvek povod da dom dodatno dekorišemo i unesemo poseban duh…
Omiljeni baštenski komadi za uživanje u proleću

Omiljeni baštenski komadi za uživanje u proleću

Dvorište, terasa ili balkon su sastavni deo i produžetak životnog…
Bele komode – Spoj funkcionalnosti i elegancije

Bele komode – Spoj funkcionalnosti i elegancije

Odabir komode za dom može biti izuzetno težak zadatak, posebno ako…
Plava sofa kao centar pažnje atraktivnog enterijera

Plava sofa kao centar pažnje atraktivnog enterijera

Komad nameštaja u nekoj intezivnijoj i atraktivnoj boji unosi veliku…

Pratite nas

Trenutna verzija Vašeg pretraživača ne podržava sajt formaideale.rs

Potrebno je instalirati najnoviju verziju pretraživača.

Na zvaničnim sajtovima možete potražiti najnoviju verziju pretraživača.

edge chrome firefox safari
Pridružite se našem Viber kanalu

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje usluga u skladu sa Politikom privatnosti. Nastavkom korišćenja našeg sajta, slažete se sa upotrebom kolačića.

Slažem se