Proizvodi
Nazad na proizvode

Plava boja u uređenju enterijera

Plava boja se smatra umirujućom i opuštajućom, bojom spokoja, a pored toga stimuliše produktivnost i kreativnost.

Ukoliko se odlučite za plavu boju pri uređenju enterijera, dobićete uravnotežen i sofisticiran izgled ambijenta, a ona je i sjajan izbor za stvaranje jednostavne palete koja dobro funkcioniše sa neutralnim tonovima, poput sive,bele ili bež.

Preteranom upotrebom plave u enterijeru može se stvoriti utisak hladnoće, ali ukoliko želite da zidove obojite u plavo, imajte na umu da ne moraju uvek da deluju hladno, važno je samo da odaberete pravu nijansu plave.

Plava boja u uređenju enterijera

Za prostran i dobro osvetljen dnevni boravak najbolji izbor je tamno plava boja, a u ambijent će se odlično uklopiti ležaj OSTIN, u sivom dezenu, dizajniran u klasičnom stilu. Važno je naglasiti i njegovu udobnost, zbog koje će vam postati omiljen kutak za opuštanje. Elegantnu atmosferu u stilu Art Deco možete postići dekorativnim predmetima u dekoru zlata i srebra, koji izgledaju prefinjeno, a kao dodatnu dekoraciju možete postaviti nekoliko jastuka u plavim nijansama, ili sa plavo-belim paternom.

Klub stolovi su neizostavan deo svakog dnevnog boravka, a klub sto M21 80x60 i klub sto M21 90x70 svojim atraktivnim oblikom i dekorom belog medijapana doprineće eleganciji i umirujućem doživljaju enterijera.

Savršena boja koja će se složiti uz plave zidove je prljavo roze, i ova kombinacija boja je sjajna alternativa plavo-beloj paleti, a odlično se uklapa u boho ili eklektični prostor.

Plava boja u uređenju enterijera

Zbog svog umirujućeg dejstva, plava je često zastupljena u ambijentu spavaće sobe, a nijanse od pastelne, do tamne kraljevsko plave, učiniće prostor za odmor savršenim. Predlog je da plavu kombinujete sa nameštajem u beloj boji, poput komode L-LIGHT, jer beli dekor u sobi sa plavim zidovima značajno doprinosi čistom, mirnom ambijentu svake spavaće sobe.

Ukoliko želite samo da osvežite ambijent, preporuka je da unesete manje komade nameštaja u plavoj boji, poput fotelje G02, a možda vas ova mala promena ohrabri da napravite i značajnije promene u vašem domu.

Važno je da znate da će plava boja dodatno osvetliti prostoriju, ukoliko već imate dovoljno prirodnog svetla, a ukoliko nemate mnogo prirodne svetlosti, plava će prirodno izvući svetlost i boju iz mračnog ambijenta.

Plava boja u uređenju enterijera

U svakom slučaju, ukoliko odlučite da plava boja bude prisutna u vašem enterijeru, važno je da odaberete pravu nijansu plave, jer ćete tako postići željeni efekat i vašem domu dati pravu notu elegancije.

+ Share
this post

 

PREPORUKA

Istaknite estetiku modernog nameštaja atraktivnom dekoracijom zidova

Istaknite estetiku modernog nameštaja atraktivnom dekoracijom zidova

Prilikom uređenja enterijera, čak i manje promene mogu da naprave…
Uživanje u lepo dekorisanom prazničnom ambijentu

Uživanje u lepo dekorisanom prazničnom ambijentu

Praznici su uvek povod da dom dodatno dekorišemo i unesemo poseban duh…
Omiljeni baštenski komadi za uživanje u proleću

Omiljeni baštenski komadi za uživanje u proleću

Dvorište, terasa ili balkon su sastavni deo i produžetak životnog…
Bele komode – Spoj funkcionalnosti i elegancije

Bele komode – Spoj funkcionalnosti i elegancije

Odabir komode za dom može biti izuzetno težak zadatak, posebno ako…
Plava sofa kao centar pažnje atraktivnog enterijera

Plava sofa kao centar pažnje atraktivnog enterijera

Komad nameštaja u nekoj intezivnijoj i atraktivnoj boji unosi veliku…

Pratite nas

Trenutna verzija Vašeg pretraživača ne podržava sajt formaideale.rs

Potrebno je instalirati najnoviju verziju pretraživača.

Na zvaničnim sajtovima možete potražiti najnoviju verziju pretraživača.

edge chrome firefox safari
Pridružite se našem Viber kanalu

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje usluga u skladu sa Politikom privatnosti. Nastavkom korišćenja našeg sajta, slažete se sa upotrebom kolačića.

Slažem se