Proizvodi
Nazad na proizvode

Opustimo se i prepustimo jeseni

Kada razmišljamo o jeseni, prve asocijacije su nam najčešće mirnija energija i povlačenje u udobnost našeg doma.

Privlačno i ušuškano mesto na kome možemo da provedemo dragoceno vreme sami, ili sa nama najdražima, ispod toplog pokrivača, uz čašu toplog napitka, u jesenjim danima je sve što nam je potrebno. Ukoliko još uvek niste razmišljali o tome kako da utoplite svoj dom ove jeseni, možda je sada pravo vreme za to.

Opustimo se i prepustimo jeseni

U jesenje vreme kišni dani nas ne štede i iako je jesenji pejzaž prizor koji nas zbog raskošnih boja često ostavlja bez daha, ipak se sa radošću vraćamo u svoje domove. Dizajneri enterijera, inspirisani toplim bojama drveća, bakarnom, zlatnom, ružičastnom i smeđom bojom lišća, predlažu da, ukoliko smo ove jeseni planirali da obnovimo nameštaj za dnevni boravak, naš izbor bude ugaona garnitura GRANADA.

Ovakav komad nameštaja, kako bi se pojačala njegova nota topline, treba upotpuniti prirodnim teksturama koje doprinose ugodnom osećaju, ali i jastučićima u svim jesenjim bojama, jer će sasvim sigurno prijati svim našim čulima. Karirani dezeni su takođe idealni za jesenje ambijente i doprinose osećaju ušuškanosti, kao što je slučaj sa dekorativnim detaljem na klub stolu SARDINIA, koji svojim drvo dekorom doprinosi toplini ambijenta.

Ista pravila, važe i za trpezarijske prostore u domu. Velikih odstupanja u bojama nema, osim u boji zidova, gde je ambijent trpezarije dodatno istaknut tapetom u dekoru drveta. Za centralno mesto u ovom  ambijentu dizajneri enterijera Forma Ideale odabrali su trpezarijski sto TOR, koji predstavlja kombinaciju metalne konstrukcije i drveta tople nijanse, kao i trpezarijske stolice HTC-316, koje su, kao predstavnici retro stila u dizajnu enterijera, odlično uklopljene u ovaj rustični ambijent.

Ukoliko želimo neki poseban jesenji kutak u domu, u kome ćemo se osamiti i uživati uz omiljeni časopis ili knjigu, predlog je ambijent sa crnom foteljom BARSELONA pored zida dekorisanog zelenim tapetom i naturalnim printom, ali i dekorativnim jastucima u bojama jesenjeg lišća. Otmenost kutku uvek može dati granje sa suvim lišćem u nekom ćupu, dodatno dekorisano zlatnim ili bakarnim sprejom. Elementi dekora od imitacije krzna u jesenjim ambijentima su uvek dobrodošli.

Opustimo se i prepustimo jeseni

Za zaokruživanje celine i ambijenata ušuškanog u jesenje boje, važno je pomenuti i TV police. TV uređaj u mnogim domovima nije u preteranoj upotrebi, ali jesen je možda pravo vreme da ga iskoristite tako što ćete uneti dinamiku u prostor jesenjim fotografijama ili audiovizuelnim prikazima vatre u kaminu, ukoliko već niste u prilici da ih imate u svom dnevnom boravku. Pucketanje vatre svakako opušta, a TV polica CORDOBA u toplom drvo dekoru, smeštena na crveni zid, odličana je podloga za neki od takvih prizora.

Opustimo se i prepustimo jeseni

I na samom kraju, kako nas savetuju dizajneri enterijera Forma Ideale, ne treba zaboraviti da je jesen vreme kada naše sobno bilje sa terase treba vratiti u sobe i oživeti naše male oaze u ambijentima. Ono što posebno daje draž jeseni, ali nam i pomaže da se opustimo i okrenemo sebi, je da probudimo sva naša čula mirisima.

Jesen i jesu mirisi, pa ih nikako ne treba zaboraviti. I sveće sa mirisom citrusa ili vanile, mirišljavi štapići sa mirisom cimeta, pa i mirisi dunja sa ormara, ono su što podržava naše uživanje u ovim hladnim danima. Na nama je samo da se opustimo i da se prepustimo jeseni, kao vremenu žetve za sve ono što nam je celogodišnji rad i trud uneo u živote.

+ Share
this post

 

PREPORUKA

Istaknite estetiku modernog nameštaja atraktivnom dekoracijom zidova

Istaknite estetiku modernog nameštaja atraktivnom dekoracijom zidova

Prilikom uređenja enterijera, čak i manje promene mogu da naprave…
Uživanje u lepo dekorisanom prazničnom ambijentu

Uživanje u lepo dekorisanom prazničnom ambijentu

Praznici su uvek povod da dom dodatno dekorišemo i unesemo poseban duh…
Omiljeni baštenski komadi za uživanje u proleću

Omiljeni baštenski komadi za uživanje u proleću

Dvorište, terasa ili balkon su sastavni deo i produžetak životnog…
Bele komode – Spoj funkcionalnosti i elegancije

Bele komode – Spoj funkcionalnosti i elegancije

Odabir komode za dom može biti izuzetno težak zadatak, posebno ako…
Plava sofa kao centar pažnje atraktivnog enterijera

Plava sofa kao centar pažnje atraktivnog enterijera

Komad nameštaja u nekoj intezivnijoj i atraktivnoj boji unosi veliku…

Pratite nas

Trenutna verzija Vašeg pretraživača ne podržava sajt formaideale.rs

Potrebno je instalirati najnoviju verziju pretraživača.

Na zvaničnim sajtovima možete potražiti najnoviju verziju pretraživača.

edge chrome firefox safari
Pridružite se našem Viber kanalu

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje usluga u skladu sa Politikom privatnosti. Nastavkom korišćenja našeg sajta, slažete se sa upotrebom kolačića.

Slažem se