Proizvodi
Nazad na proizvode

Neodoljive letnje šeme za naše enterijere

Leto je naveliko tu, a sa njim su došlii i dani kada jedva čekamo da se sa vreline asfalta povučemo u svoje domove, da se osvežimo i predahnemo.

Ono što se mnogima od nas događa je da ni u ambijentima u kojima smo provodili divne trenutke donedavno, sada više ne osećamo lakoću i potrebnu prozračnost. Upravo zbog toga ćemo se u narednom periodu pozabaviti temama na koji način se može rasteretiti, ali i urediti ambijent za vrele letnje dane.

U ovoj sezoni vreme je da se razigramo, pustimo mašti na volju i kreiramo upečatljiv ambijent koji će odudarati od „standardnih“. U to ime, saveti naših dizajnera enterijera su dragoceni, a ovoga leta oni nam poručuju da je staro pravilo „manje je više“ zamenjeno novim „sve je dozvoljno"!

Pre svega važno je da se zabavimo magičnim sastojkom svakog dobro osmišljenog enterijera, a to je SVETLOST. Ono što možemo najlakše da uradimo je da pustimo svetlost u svoje trpezarije, dnevne, spavaće ili radne sobe.

Neodoljive letnje šeme za naše enterijere

Kada smo se pozabavili osnovama, onda možemo pristupiti jednom nesvakidašnjem konceptu. Prateći svetske trendove za uređenje enterijera naši dizajneri predlažu da budemo slobodni da se prepustimo neobičnim kombinacijama, poput pravljenja letnjih ambijenata u domu, pomoću nameštaja namenjenog za upotrebu napolju. Odjednom je postalo nedopustivo da ne priuštimo sebi omiljeni baštenski set, ukoliko nemamo terasu.

Letnji, baštenski ambijent ne traži otvoreno nebo iznad nas. Itekako zanimljiv kutak u enterijeru, obogaćen sobnim biljem, može se postići komadima nameštaja poput trodelnog stola LAV u kombinaciji sa drvenom rasklapajućom stolicom LAV.

Neodoljive letnje šeme za naše enterijere

Ako smo takve prirode da uživamo u letnjim avanturama i tropskim barovima, preporuka je da unesemo jedan u svoj dom i napravimo zabavno mesto okupljanja za nama najdraže ljude. Preporuka naših dizajnera je uvek dobro rešenje u beloj boji, poput barskog stola VIKTOR. Modernim dizajnom i dekoracijom letnjim detaljima, dobićemo kutak u kome će svi uživati.

Neodoljive letnje šeme za naše enterijere

Ukoliko bismo se ipak opredelili za tropski bar u kombinaciji tamnijih boja i drvo dekora, preporuka je bar sto DS-6126-W.OAK, koji ima svoje benefite i sasvim je sigurno dizajniran tako da ima dovoljno prostora da u njegove police smestimo sve što nam je potrebno za dobru zabavu. Ambijent je uvek dobro obogatiti različitim teksturama i nikada ne zaboraviti osveženje u vidu slamnatih dekoracija, pa makar to bile i korpice različitih veličina.

I ovaj novi trend koji nas je sasvim sigurno obradovao, daje nam dodatnu mogućnost, a to je da sve ono što jednom stavimo unutra, može biti i napolju, na terasi ili u bašti, ukoliko se stvore uslovi za to. Čak i u zimskim mesecima zastakljena terasa na koju je smešten neki lep tropski bar može nam probuditi uspomene i utopliti srca.

Neodoljive letnje šeme za naše enterijere

Ukoliko nam je letnje raspoloženje ljubavno i sve računamo „udvoje“ i za to ima rešenja. Baštenski set DUO, smešten u kutku punom bilja, blizu prozora sa koga se mogu posmatrati izlasci i zalasci sunca, ćaskati do kasno u noć, ili pak na terasi ako je imamo, zaista je neodoljiv izbor za dvoje.

Kako naši dizajneri kažu, leto ne bi bilo leto ako ne bismo stavili fokus na one prave letnje momente. Važno je skinuti zimske draperije i zavese i zameniti ih zavesama od prozračnog i laganog materijala, a naprosto možemo i potpuno zaboraviti na njih u ovoj sezoni, jer u enterijeru sada je „sve je dozvoljeno“. Možemo, takođe, zaboraviti i na tepihe, a ako se za njih odlučimo neka imaju zabavne paterne.

Isto pravilo važi i za dekorativne jastučiće – neka budu sa letnjim motivima, veselih boja i neka razigraju prostor. Boje koje ovo leto voli su žuta, tirkizna i zelena, koje pored toga što odgovaraju letu, dodaju nam potrebnu energiju u ovim dugim letnjim danima.

Da bi leto bilo leto, ne zaboravite na dobre ritmove i neke stare hitove.

+ Share
this post

 

PREPORUKA

Istaknite estetiku modernog nameštaja atraktivnom dekoracijom zidova

Istaknite estetiku modernog nameštaja atraktivnom dekoracijom zidova

Prilikom uređenja enterijera, čak i manje promene mogu da naprave…
Uživanje u lepo dekorisanom prazničnom ambijentu

Uživanje u lepo dekorisanom prazničnom ambijentu

Praznici su uvek povod da dom dodatno dekorišemo i unesemo poseban duh…
Omiljeni baštenski komadi za uživanje u proleću

Omiljeni baštenski komadi za uživanje u proleću

Dvorište, terasa ili balkon su sastavni deo i produžetak životnog…
Bele komode – Spoj funkcionalnosti i elegancije

Bele komode – Spoj funkcionalnosti i elegancije

Odabir komode za dom može biti izuzetno težak zadatak, posebno ako…
Plava sofa kao centar pažnje atraktivnog enterijera

Plava sofa kao centar pažnje atraktivnog enterijera

Komad nameštaja u nekoj intezivnijoj i atraktivnoj boji unosi veliku…

Pratite nas

Trenutna verzija Vašeg pretraživača ne podržava sajt formaideale.rs

Potrebno je instalirati najnoviju verziju pretraživača.

Na zvaničnim sajtovima možete potražiti najnoviju verziju pretraživača.

edge chrome firefox safari
Pridružite se našem Viber kanalu

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje usluga u skladu sa Politikom privatnosti. Nastavkom korišćenja našeg sajta, slažete se sa upotrebom kolačića.

Slažem se