Proizvodi
Nazad na proizvode

(NE)bitni detalji

Svesni činjenice da dom ne čine samo zidovi, podovi i krupni komadi nameštaja, s vremena na vreme se opredeljujemo da zamenimo ili po prvi put kupimo nešto od onih sitnijih komada, koji čine život praktičnijim i udobnijim u svakom ambijentu u kome provodimo vreme.

Pored toga što se opredeljujemo za komade koji će imati konkretnu namenu, prirodno je da želimo da budu i estetski privlačni i da se uklope u vizuelni identitet našeg prostora. Savremeni dizajn, kako kažu naši dizajneri enterijera, obraća dosta pažnje na te (ne)bitne detalje i pravi od njih i njihovog pozicioniranja u prostoru čitavu malu nauku, ali i umetnost u estetskom smislu.

(NE)bitni detalji

U te malo manje bitne detalje spadaju čiviluci, držači za kišobrane, pomoćne stolice i taburei, pokretne fioke, ogledala i razne druge, rekli bismo, „krupnije“ sitnice.

Prvi detalj svima bitan još na samom ulasku u dom su čiviluci. Pored toga što su praktični za odlaganje jakni, kaputa, mantila, koji su u čestoj upotrebi, čiviluci su praktični komadi kojima se uvek poklanjalo dosta pažnje prilikom dizajniranja. Za njih je važno da koliko su praktični, budu i vizuelno privlačni, i da daju prostoru dodatnu estetsku vrednost. Jedan od takvih čiviluka je drveni čiviluk CH-4873, koji se odlično uklapa u minimalistički stil uređenja enterijera.

(NE)bitni detalji

Još jedan detalj na samom ulazu u dom, a koji bi trebalo svima da nam bude bitan je stalak za kišobrane. Iako je i njihov dizajn uvek prilagodljiv raznim stilovima, poput stalka za kišobran SR-1034, koji se uklapa u sve savremene ambijente doma, naši dizajneri posebno ističu njihovu praktičnu vrednost. Izuzetno je važno paziti na vodu koja kada se cedi sa kišobrana može biti opasna zbog mogućnosti klizanja, posedno na toplim podovima, a takođe može doći i do oštećenja podne obloge.

(NE)bitni detalji

Jedan od omiljenih detalja za sve one kojima nedostaje mesta u plakarima, ili vole da unapred izdvoje i isplaniraju svoje garderobne kombinacije, je čivik CH-4013. Njegovoj praktičnosti ide u prilog i činjenica da mnogi među nama imaju bar jedno mesto, stolicu ili fotelju, gde odlažu kratko nošenu garderobu, do neke nove prilike za njeno oblačenje.

Ovakav čiviluk će u tom slučaju vaš dom učiniti dosta urednijim, a odloženu garderobu, obuću i aksesoare preglednijim. Uz njega se u ambijent spavaće sobe, ali isto tako i predsoblja, ili kupatila, mogu dodati i pokretne police sa fiokama, pogodne za odlaganje aksesoara i drugih sitnica, poput pokretne police sa fiokama BS-1011-5.

(NE)bitni detalji

Još jedan od dodatnih detalja potrebnih svakom domu koje naši dizajneri pominju su pomoćne stolice, poput stolica YZ-0127, koje se pakuju jedna na drugu i predstavljaju pristupačno rešenje koje zauzima minimalan prostor, a obezbeđuju dodatno mesto za sedenje.

(NE)bitni detalji

U ovu kategoriju spadaju i lako prenosivi taburei, poput taburea CUBE, koji zbog svoje koloritne raznovrsnosti mogu poslužiti i za uvođenje boja u ambijente dečijih soba, ali i kao elementi za kontrastiranje ukoliko je vaš ambijent uređen u monohromatskom stilu, a potrebno vam je par mesta više.

Uzimajući u obzir da potrebu za promenama u domu često imamo, ali nam mogućnosti budžeta ne dozvoljavaju da napravimo neke veće izmene, naši dizajneri savetuju da je u tim situacijama idealno misliti na (ne)bitne detalje. Čak i jedna mala promena može biti veliko osveženje za naš dom, a svi znamo da sve velike promene počinju malim koracima.

+ Share
this post

 

PREPORUKA

Istaknite estetiku modernog nameštaja atraktivnom dekoracijom zidova

Istaknite estetiku modernog nameštaja atraktivnom dekoracijom zidova

Prilikom uređenja enterijera, čak i manje promene mogu da naprave…
Uživanje u lepo dekorisanom prazničnom ambijentu

Uživanje u lepo dekorisanom prazničnom ambijentu

Praznici su uvek povod da dom dodatno dekorišemo i unesemo poseban duh…
Omiljeni baštenski komadi za uživanje u proleću

Omiljeni baštenski komadi za uživanje u proleću

Dvorište, terasa ili balkon su sastavni deo i produžetak životnog…
Bele komode – Spoj funkcionalnosti i elegancije

Bele komode – Spoj funkcionalnosti i elegancije

Odabir komode za dom može biti izuzetno težak zadatak, posebno ako…
Plava sofa kao centar pažnje atraktivnog enterijera

Plava sofa kao centar pažnje atraktivnog enterijera

Komad nameštaja u nekoj intezivnijoj i atraktivnoj boji unosi veliku…

Pratite nas

Trenutna verzija Vašeg pretraživača ne podržava sajt formaideale.rs

Potrebno je instalirati najnoviju verziju pretraživača.

Na zvaničnim sajtovima možete potražiti najnoviju verziju pretraživača.

edge chrome firefox safari
Pridružite se našem Viber kanalu

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje usluga u skladu sa Politikom privatnosti. Nastavkom korišćenja našeg sajta, slažete se sa upotrebom kolačića.

Slažem se