Proizvodi
Nazad na proizvode

Industrijski stil ponovo aktuelan

Listajući časopise o uređenju doma, svima nam se čini da se na velika vrata vraća industrijski stil kada je u pitanju opremanje i dekorisanje životnog prostora.

Da li zbog trenda, ili pak zbog praktičnosti, jer je za opremanje enterijera pogodno koristiti stare, pohabane stvari, ne znamo, ali ono što dizajneri enterijera Forma Ideale sa sigurnošću tvrde je da sa industrijskim stilom nećete pogrešiti.

Industrijski stil ponovo aktuelan

Kako biste vaš dom osvežili industrijskim stilom, ipak je potrebno znati nekoliko osnova kada je sam stil u pitanju. Glavna karakteristika industrijskog stila ogleda se u kombinovanju starih, arhitektonskih detalja i materijala kao što su metal, beton, opeka i drvo, sa modernim, savremnim dizajnom nameštaja.  Iz tog razloga su sivi i zemljani tonovi nezaobilazni kolorit kod ovog stila.

Idejno rešenje za opremanje trpezarije bilo bi kombinovanje trpezarijskog stola DOMUS 135x80 u dekoru betona i bele, i belih stolica NF-901A sa čeličnim nogarima.

Istina je da industrijski stil nekome može izgledati prilično hladno s obzirom na to da ga karakterišu ogoljeni građevinski materijali kao što su beton, metalne konstrukcije, i naizgled pohabano, neobrađeno drvo. Dizajneri enterijera Forma Ideale predlažu korišćenje toplih tonova za bojenje zidova, kao i dekorisanje ambijenta raznim biljkama i zelenilom. Osim toga, posebno je važno napraviti blanas korišćenjem udobnog tapaciranog nameštaja u ovako osmišljenim enterijerima.

Donosimo vam nekoliko primera za tako uređen ambijent dnevnog boravka.

Industrijski stil možete postići kombinacijom regala PARMA u dekoru betona i bele, sa crnom foteljom BARSELONA. Čitav ambijent upotpunili smo biljkama, vintage dekoracijom i tepihom sa geometrijskim šarama.

Industrijski stil ponovo aktuelan

Još jedna varijnta za uređenje dnevnog boravka je kombinacija regala TOTO, takođe u dekoru betona i bele, sa NEW YORK foteljom jarke boje. Ono što još više ovom enterijeru daje industrijski šmek je upravo i tapet sa aplikacijom opeke, kao i korišćenje rasvete koja podseća na stare, industrijske lampe.

Industrijski stil ponovo aktuelan

Kada je reč o rasveti, poželjno je koristiti i velike metalne lustere, kao i gole sijalice na kablu. Što se dekoracije tiče, najbolje je koristiti predmete od drveta koje izgledaju staro, ili su zaista stari, takvih najviše ima po lokalnim antikvarnicama.

+ Share
this post

 

PREPORUKA

Istaknite estetiku modernog nameštaja atraktivnom dekoracijom zidova

Istaknite estetiku modernog nameštaja atraktivnom dekoracijom zidova

Prilikom uređenja enterijera, čak i manje promene mogu da naprave…
Uživanje u lepo dekorisanom prazničnom ambijentu

Uživanje u lepo dekorisanom prazničnom ambijentu

Praznici su uvek povod da dom dodatno dekorišemo i unesemo poseban duh…
Omiljeni baštenski komadi za uživanje u proleću

Omiljeni baštenski komadi za uživanje u proleću

Dvorište, terasa ili balkon su sastavni deo i produžetak životnog…
Bele komode – Spoj funkcionalnosti i elegancije

Bele komode – Spoj funkcionalnosti i elegancije

Odabir komode za dom može biti izuzetno težak zadatak, posebno ako…
Plava sofa kao centar pažnje atraktivnog enterijera

Plava sofa kao centar pažnje atraktivnog enterijera

Komad nameštaja u nekoj intezivnijoj i atraktivnoj boji unosi veliku…

Pratite nas

Trenutna verzija Vašeg pretraživača ne podržava sajt formaideale.rs

Potrebno je instalirati najnoviju verziju pretraživača.

Na zvaničnim sajtovima možete potražiti najnoviju verziju pretraživača.

edge chrome firefox safari
Pridružite se našem Viber kanalu

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje usluga u skladu sa Politikom privatnosti. Nastavkom korišćenja našeg sajta, slažete se sa upotrebom kolačića.

Slažem se