Proizvodi
Nazad na proizvode

Idealni kutak za naše školarce

Uređivanje sobe za školarce je tema koja nam se nakako prirodno nametne u toplim avgustovskim danima, a kako se životne okolnosti menjaju, naši mali, i oni malo veći školarci sve više imaju potrebu za svojim radnim prostorom.

Dizajnirati sobu ili kutak u domu za decu i mlade je zaista veliki izazov, jer je važna funkcionalnost prostora, „izdržljivost“ kućnog budžeta, ali je izuzetno važno i oslušnuti njihove potrebe i uz malo truda im pokloniti zonu komfora gde će moći da daju naviše od sebe.

Naši dizajneri enterijera su se potrudili da nam svojim savetima i predlozima za uređenje kutka za školarce skrate put od želje i ideje, do realizacije i gotovog rešenja kojim ćemo biti zadovoljni svi. Čak i onda kada nismo u mogućnosti da im priuštimo radnu sobu kakvu bismo želeli, kutak u domu, koji bi pripadao samo njima, nekada je sasvim dobro rešenje.

Idealni kutak za naše školarce

Nameštaj u radnom kutku za naše mlade, i one još mlađe, mora da zadovoljava sve potrebe deteta, a ono što im je najpotrebnije u takvom ambijentu su radni ili kompjuter sto, poput kompjuter stola LIBER, kao i stolica, koja može biti kompjuter stolica, ali može biti i prilagođena trpezarijska stolica poput trpezarijske stolice HTC-118, čija je važna odlika čvrstina i stabilnost. Ono što je takođe neophodno u radnom ambijentu je uvek potrebna kombinacija otvorenih i zatvorenih polica, poput, u ovom slučaju, otvorene police MAURO.

Idealni kutak za naše školarce

Za one malo mlađe, inspiracija su nam boje. U vremenu koje traži pojačan osećaj sigurnosti u svim njihovim aktivnostima, psihologija boja je izuzetno bitna. Bele zidove treba zaboraviti i prekriti ih zanimljivim tapetama koje su privlačne za mališane, ali unose i dodatnu dinamiku u prostor. Uvek je poželjno iskoristiti za dekoraciju jastučiće veselih boja i paterna, ali i omiljene plišane drugare koji bi pojačali osećaj ušuškanosti i sigurnosti. Kompjuter sto CT-1914 u crno-crvenom dezenu idelan je za uklapanje u ovakav ambijent, jer ostavlja mogućnost kombinovanja i sa toplim i hladnim, a i sa neutralnim bojama.

Idealni kutak za naše školarce

Ukoliko su nam mogućnosti dozvolile i uređujemo celu sobu za naša omiljena bića, nikako ne treba zaboraviti na deo prostora za druženje i slobodno vreme, a najprivlačniji komadi nameštaja, koji su ujedno i veoma praktični za odlaganje (posle završene igre) su platneni taburei CUBE, ali i manje police za igračake i knjige, poput najmanjeg modela otvorene police MAURO.
 

Idealni kutak za naše školarce

Za one malo starije školarce naši dizajneri su osmislili nešto ozbiljniji dizajn koji odgovara njihovim potrebama. Kompjuter sto CT-1720, idealan je za mlade sa stilom, jer njegova rustična tekstura daje poseban estetski doprinos ambijentu. Uz to ne nedostaje mu i praktičnost, kojoj doprinose dodatne police za dekoraciju ili potrebne sitnice, kao, na primer, suptilno smeštena fioka za olovke i sitne predmete. Ukoliko je reč o sobi, uvek treba imati u vidu ležaj na razvlačenje FANTASTICO PLUS, koji je pogodan za spavanje, ali i praktičan komad, jer se sklapanjem ostavlja dovoljno slobodnog prostora za zabavu i slobodno vreme.

Ono što je neizostavan segment o kome moramo misliti kada uređujemo kutak za školarce je da njihov prostor ili deo prostora, budu dovoljno osvetljeni.

Dečiji psiholozi ističu važnost postojanja „ličnog prostora“ za decu i mlade, jer podsticajno utiču na psihološki i socijalni razvoj, ali i podržavaju u njima sposobnost postavljanja jasnih granica prema spoljašnjem svetu, koji često ume da bude uznemiravajući za njih. Upravo zbog toga što su mali VELIKI ljudi naša inspiracija, dizajneri enterijera Forma Ideale su dali sve od sebe da nam pomognu korisnim savetima kako da on našeg „malo“, napravimo njihovo „mnogo“!

+ Share
this post

 

PREPORUKA

Istaknite estetiku modernog nameštaja atraktivnom dekoracijom zidova

Istaknite estetiku modernog nameštaja atraktivnom dekoracijom zidova

Prilikom uređenja enterijera, čak i manje promene mogu da naprave…
Uživanje u lepo dekorisanom prazničnom ambijentu

Uživanje u lepo dekorisanom prazničnom ambijentu

Praznici su uvek povod da dom dodatno dekorišemo i unesemo poseban duh…
Omiljeni baštenski komadi za uživanje u proleću

Omiljeni baštenski komadi za uživanje u proleću

Dvorište, terasa ili balkon su sastavni deo i produžetak životnog…
Bele komode – Spoj funkcionalnosti i elegancije

Bele komode – Spoj funkcionalnosti i elegancije

Odabir komode za dom može biti izuzetno težak zadatak, posebno ako…
Plava sofa kao centar pažnje atraktivnog enterijera

Plava sofa kao centar pažnje atraktivnog enterijera

Komad nameštaja u nekoj intezivnijoj i atraktivnoj boji unosi veliku…

Pratite nas

Trenutna verzija Vašeg pretraživača ne podržava sajt formaideale.rs

Potrebno je instalirati najnoviju verziju pretraživača.

Na zvaničnim sajtovima možete potražiti najnoviju verziju pretraživača.

edge chrome firefox safari
Pridružite se našem Viber kanalu

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje usluga u skladu sa Politikom privatnosti. Nastavkom korišćenja našeg sajta, slažete se sa upotrebom kolačića.

Slažem se