Proizvodi
Nazad na proizvode

Enterijer koji prati modu

Godinama unazad je ustaljena pojava da se trendovi sa modnih pista presele u svet dizajna enterijera.

Nekada su modni trendovi koji su prikazani u velikim svetskim modnim centrima izuzetno ekstravagantni, pa ih je teško uneti u enterijere.

Ove godine, prateći dešavanja na modnim pistama, dizajneri enterijera nam potvrđuju da su trendovi za jesen 2020. i za 2021. godinu prijateljski nastrojeni ka svima nama koji bismo želeli da uredimo domove po nanovijim modnim preporukama. Što se izbora boja tiče „u modu“ ulaze boje koje su nam i te kako dostupne.

Jedna od glavnih institucija čije nam preporuke zlata vrede za planiranje novih enterijera je Pantone institut boja, koji se bavi predviđanjem trendova boja, ali i savetovanjem o bojama, kako bi se na najbolji način usaglasili trendovi u modnoj industriji, ali i svim drugim industrijama i delatnostima za koje je boja bitan segment.

Enterijer koji prati modu

Kako su modnim pistama prošetali modeli noseći komade garderobe u najraznovrsnijim nijansama smeđe, tako su se i naši dizajneri opredelili za enterijer u čijem je centralnom delu ležaj KRON u smeđoj nijansi, definisanoj kao mekoj nijansi sa drvenastim osećajem. Boja drveta koja je u sastavu ovog ležaja podržana je i orah bojom klub stola M21, ali i svim drugim detaljima koji su u trendu - zeleni zid u kombijaciji dve nijanse, od kojih je jedna smaragdno zelena i predstavlja modni hit.

Nezaobilazni detelji koje možete zapaziti u ovom „enerijeru koji prati modu“ su naglašene teksture prirodnih materijala, kao što su koža i vuna, zatim slojevitost i kontrastne nijanse jastuka, takođe u atraktivnim nijansama boja. Važan segment svih enterijera u trendu su predmeti i dekorativni dodaci u zlatnim nijansama, jer je dobra klasika nezaobilazan element ove sezone.

Enterijer koji prati modu

U skladu sa nezaobilaznim klasičnim detaljima ambijenata u trendu je i model fotelje ZURICH, koju možete pronaći u Forma Ideale salonima kako u „royal blue“ plavoj boji, tako i u lapaz zelenoj, ali i cvetnim dezenima, koji su još jedan od trendova koji su sa modnih pisti „uleteli“ u naše dnevne i spavaće sobe. Cvetne dezene je najlakše u enterijer uneti putem zidnih tapeta, ali je i cvetni dekorativni jastuk nekada sasvim dovoljan da udahne modnu svežinu u ambijent.

Enterijer koji prati modu

Za utopljavanje ambijenata i dalje su nezaobilazni drvo dekori, kao što je slučaj sa komodom SARDINIA 3K4F u dekoru toplog artisan hrasta, a koja je poslužila kao centralno mesto u ambijentu za izlaganje dekorativnih detalja. Na drvenoj površini, ali i iznad nje, možemo istaći dekor detalje u zlatnim nijansama, ali i narandžastoj „amberglow“ nijansi koja je poželjna u svakom enterijeru koji prati modu, jer unosi blistavost i živahnost koje nikada nisu suvišne.

Enterijer koji prati modu

U ambijent sa ugaonom garniturom AMARETTO u neutralnoj sivoj boji, sa suptilnom primesom tople smeđe nijanse, kao i zeleni zid, naši dizajneri enterijera su uneli sve što čini enterijer modernim u ovoj sezoni - boja zlata, naglašene teksture, prirodni materijali, ali i obavezne pantone nijanse boja, koje čak i kada su uvedene kroz detalje, čine mnogo za njegov izgled i utisak koji ostavlja.

Iako nam se nekada praćenje trendova čini izuzetno napornim, a ponekad i nedostupnim i nedopadljivim, sezona pred nama nam pruža mogućnost da lakše nego ikada pre, enterijer u kome provodimo svoje vreme učinimo modernim i atraktivnim. Ono što je važno je da je paletu kojom se boje enterijeri koji su „u modi“ čine najraznovrsnije boje i nijanse, pa će sve ono što u ovoj sezoni unesemo u svoje domove sasvim sigurno ostati duže u njima, poručuje nam dizajnerski tim Forma Ideale.

Mnogo je načina da utoplimo ove hladne dane koji su pred nama, a boje su samo jedan od njih. Moderno danas uključuje i dobar odnos prema sebi, a to znači da je važno da osluškujemo sebe i posvetimo se onome što nam je bitno, kako bismo sunčanije dane dočekali spremni za neke nove trendove i nove pobede.

+ Share
this post

 

PREPORUKA

Istaknite estetiku modernog nameštaja atraktivnom dekoracijom zidova

Istaknite estetiku modernog nameštaja atraktivnom dekoracijom zidova

Prilikom uređenja enterijera, čak i manje promene mogu da naprave…
Uživanje u lepo dekorisanom prazničnom ambijentu

Uživanje u lepo dekorisanom prazničnom ambijentu

Praznici su uvek povod da dom dodatno dekorišemo i unesemo poseban duh…
Omiljeni baštenski komadi za uživanje u proleću

Omiljeni baštenski komadi za uživanje u proleću

Dvorište, terasa ili balkon su sastavni deo i produžetak životnog…
Bele komode – Spoj funkcionalnosti i elegancije

Bele komode – Spoj funkcionalnosti i elegancije

Odabir komode za dom može biti izuzetno težak zadatak, posebno ako…
Plava sofa kao centar pažnje atraktivnog enterijera

Plava sofa kao centar pažnje atraktivnog enterijera

Komad nameštaja u nekoj intezivnijoj i atraktivnoj boji unosi veliku…

Pratite nas

Trenutna verzija Vašeg pretraživača ne podržava sajt formaideale.rs

Potrebno je instalirati najnoviju verziju pretraživača.

Na zvaničnim sajtovima možete potražiti najnoviju verziju pretraživača.

edge chrome firefox safari
Pridružite se našem Viber kanalu

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje usluga u skladu sa Politikom privatnosti. Nastavkom korišćenja našeg sajta, slažete se sa upotrebom kolačića.

Slažem se