Proizvodi
Nazad na proizvode

Da spremni dočekamo proleće

Složićete se sa nama kada kažemo da ove godine ne samo da nas zima nije iznenadila, već da je bezmalo nije ni bilo. A složićete se, takođe, i da ne smemo dozvoliti da proleće dočeka nespremne i nas i naš dom.

Mart je, dani postaju osunčaniji i duži, pa smatramo da je pravo vreme da svetlost uselimo i u naše domove. Pored toga što možemo skloniti teške tamne drapere, venecijanere ili žaluzine sa prozora i radovati se osunčanom životnom prostoru, svetlost možemo uneti i osveženjem enterijera, novim komadima nameštaja, osvežavajućim laganim bojama i dekoracijama koje dišu sa nama.

Dizajneri Forma Ideale su odlučili da na vreme sa vama prođu kroz osvežavajuće ideje i trendove i preporuče vam kako da najbolje iskoristite svoj životni prostor i unesete u njega vedrinu, svetlost i pokretačku energiju jednog novog ciklusa koji nam dolazi s prolećem.

Da spremni dočekamo proleće

Prošlo je vreme kada smo zaobilazili nameštaj bele ili drugih svetlih boja kako bismo očuvali „čistoću" doma. Uverenje od koga se nekada bežalo, a to je da se „na belom vidi sve", dovelo nas je na mesto drugačijeg pogleda i na nas same i na naš životni prostor. Više ne brinemo da li će se videti kada je nešto zaprljano, sada iskreno želimo da oko nas sve bude čisto. Preopterećeni užurbanim životnim ritmom, svakodnevno tražimo oslobođenje i opuštanje u životnom prostoru, a mir nam ništa ne može bolje podariti od čistog, svetlog ambijenta u kome provodimo naše dragoceno slobodno vreme.

Bele kuhinje su sve više u trendu, a stručnjaci za uređenje enterijera Forma Ideale uvek imaju puno rešenja za vas. Jedan od izbora za koje se možete opredeliti bez oklevanja je originalna kuhinja sklopljena od elemenata PROWANSJA, koji u kombijaciji sa trpezarijskim stolom DOMUS 135x80 u preovladavajućem dekoru belog hrasta i belim trpezarijskim stolicama, kao što su recimo trpezarijske stolice HTC-118, rešenje su za čitav ambijent. Ovakav izbor može učiniti vašu kuhinju i trpezariju ne samo prostorom u kome ćete rado kuvati i uživati u obrocima sa vašom porodicom, već može u vama izazvati želju da se sa šoljicom čaja ili kafe i omiljenim magazinom ili knjigom, u tom blistavom i udobnom ambijentu osamite, i provedete svoje dragoceno vreme samo sebi posvećeni.

Da spremni dočekamo proleće

Nameštaj bele boje nije nova tvorevina. Stotinama godina se nalazi u enterijerima stilski opremljenih domova i jedna je od nama omiljenih prednosti skandinavskog stila u uređenju enterijera.
Kombinacija belog drveta sa rustičnim detaljima može samo jednim komadom nameštaja uneti u dom istovremeno i svežinu i toplinu i energiju i smiraj.

Višenamenska vitrina ROYAL W2D odličan je predstavnik jedinstvenog estetskog koncepta uređenja životnog prostora, kako kažu naši dizajneri. Od trpezarijskog prostora, pa do prostora dnevne sobe u koju je potrebno uneti autentičan koncept svežine i lakoće, ovakav model vitrine je, kako funkcionalan detalj, tako i komad nameštaja koji će u nama izazvati nostalgičnu notu nekog starog, dobro očuvanog, kredenca u koji je bio spakovan ceo jedan mali svet, a koji je u ovom slučaju presvučen u najmodernije obličje.

Da spremni dočekamo proleće

Forma Ideale je 25 godina deo vašeg doma, a to se sasvim sigurno ne bi dogodilo da ne mislimo na vaše različite potrebe i ukuse i idemo u korak sa vama u trendovima uređenja enterijera. Iz tog razloga, razmišljamo i o onima među vama, koji nistu voljni da se upuste u avanturu sa rustičnom notom, i predlažemo kao rešenje modernu i nadasve praktičnu komodu KENT 160 3K3F, koja ne samo da osvaja svojim sjajnim praktičnim vrednostima, već kombinacijom sivog i belog hrast dezena u vaš dom može uneti otmenost klasike i istančanog ukusa. Komoda ovog tipa je poželjan element za svaki dnevni boravak, jer pored visoke funkcionalnosti koju pruža svojim unutrašnjim prostorom, ostavlja mogućnost i za nezaobilazne autentične dekor detalje na svojoj gornjoj površini, koji su poželji u svakom domu. Možete je, na primer, iskoristiti za odabranu kolekciju uramljenih porodičnih fotografija i tako uneti toplinu u vaš dom. Naši dizajneri predlažu da prostor iznad police dodatno ulepšate ogledalom KENT OG M, koje, pored toga što će vaš prostor dodatno istaći i dodati mu na prostranosti, može biti pravo rešenje za pojačavanje svetlosne note koja je nezaobilazna i preko potrebna svakom ambijentu.

I na kraju, ono što po preporuci dizajnera Forma Ideale ne smemo nikako zaboraviti, je sveži dah prirode u našem domu. Biljke u pažljivo odabranim, dekor saksijama, kao način da pojačamo čistinu ambijenta i unesemo toplinu u njega, nezaobilazni su detalji u svim savremenim domovima. Dnevne sobe mogu biti odlično mesto za visoke, lisnate zelene biljke, dok saksije sa niskim začinskim biljem uvek mogu imati posebno mesto u vašim kuhinjama i učiniti ih dodatno privlačnim. Poželjno je, kako bismo zaista disali u skladu sa prolećem koje nam stiže, da uvek na trpezarijskom ili klub stolu u dnevnoj sobi imamo ćup raznobojnog prirodnog cveća ili saksije sa orhidejama i tako uvek imamo pred sobom praznik za oči, a u sebi mir jer je naš životni prostor upravo taj u kome se uvek osećamo kao da smo sasvim sigurno na pravom mestu.

+ Share
this post

 

PREPORUKA

Istaknite estetiku modernog nameštaja atraktivnom dekoracijom zidova

Istaknite estetiku modernog nameštaja atraktivnom dekoracijom zidova

Prilikom uređenja enterijera, čak i manje promene mogu da naprave…
Uživanje u lepo dekorisanom prazničnom ambijentu

Uživanje u lepo dekorisanom prazničnom ambijentu

Praznici su uvek povod da dom dodatno dekorišemo i unesemo poseban duh…
Omiljeni baštenski komadi za uživanje u proleću

Omiljeni baštenski komadi za uživanje u proleću

Dvorište, terasa ili balkon su sastavni deo i produžetak životnog…
Bele komode – Spoj funkcionalnosti i elegancije

Bele komode – Spoj funkcionalnosti i elegancije

Odabir komode za dom može biti izuzetno težak zadatak, posebno ako…
Plava sofa kao centar pažnje atraktivnog enterijera

Plava sofa kao centar pažnje atraktivnog enterijera

Komad nameštaja u nekoj intezivnijoj i atraktivnoj boji unosi veliku…

Pratite nas

Trenutna verzija Vašeg pretraživača ne podržava sajt formaideale.rs

Potrebno je instalirati najnoviju verziju pretraživača.

Na zvaničnim sajtovima možete potražiti najnoviju verziju pretraživača.

edge chrome firefox safari
Pridružite se našem Viber kanalu

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje usluga u skladu sa Politikom privatnosti. Nastavkom korišćenja našeg sajta, slažete se sa upotrebom kolačića.

Slažem se